Lisztek, pelyhek, porok

A liszten található betűk a magyar nevekre és a fogósságra (L – nem fogós, F – fogós, FF – kétszerfogós, FFF – háromszorfogós, az utána következő szám a termék szervetlenanyag(hamu)-tartalmára) utal. Mennyire fogós vagy darás a liszt? Minél nagyobb a szemcsemérete, annál nehezebb dolgozni a tésztával, azaz annál érdesebb, fogósabb a liszt. A sütőiparban használt kódok BL–55: finom(búza)liszt BL–80: fehér kenyérliszt BL–112: félfehér kenyérliszt BFF–55: rétesliszt AD: búzadara GL–200: Graham-liszt TL–50 (vagy BFFF–50): tésztaipari liszt DSL: durum simaliszt TDD: tésztaipari durumdara TBL–70: fehér tönköly-(búza-)liszt TBL–300: teljes kiőrlésű tönköly-(búza-)liszt RL–60: fehér rozsliszt (rozsláng) RL–90: világos rozsliszt RL–125: sötét rozsliszt RL–190: teljes kiőrlésű rozsliszt
A kategóriában 39 termék található.